Nationale FietsTelweek brengt ook beleving in kaart

Niet alleen de data zoals snelheden, routes, vertragingen en omrijfactoren worden in kaart gebracht, tijdens de FietsTelweek van 18 t/m 24 september 2017. Ook de beleving van het fietsen aan bod.

Deelnemers kunnen straks via de Fiets Tel-app feedback geven over verkeersveiligheid en fietsroutes beoordelen. Opdrachtgevers hebben daartoe bij de organisatie van de Fiets Telweek aangegeven over welke (knel)punten ze meer willen weten.

De deelnemer kan binnen de app daarvoor de actieve modus kiezen. In deze modus krijgt men de mogelijkheid feedback te geven over de gereden route. Zelf kunnen ze de informatie van hun gereden ritten terugzien via de app. Verder is het mogelijk om het gehele jaar de ritten te laten meten. De focus voor de Fiets Telweek blijft op de derde week in september, maar op deze manier kan de app als fietsmonitoringstool gebruikt worden.

De app registreert trouwens niet alleen fietsritten, ook lopen en de auto- en ov-ritten van deelnemers worden vastgelegd. Dat maakt het mogelijk de hele ketenverplaatsing waar een fietsrit deel van uitmaakt in beeld te krijgen.

Voor de gemeente Utrecht heeft het bureau achter de FietsTelweek (Keypoint) bijvoorbeeld uitgezocht dat tweederde van de fietsers in het stationsgebied met het OV verder reist en eenderde een lokale bestemming bij het station in de buurt heeft.

De Fiets Telweek wordt gefinancierd door de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, stadsregio Amsterdam en metropoolregio Rotterdam – Den Haag.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.