Na Rotterdam gaat Mobike ook in Delft aan de slag

Foto: Mobike

Het internationale deelfietsenconcept Mobike is vanaf dinsdag 13 maart ook actief in Delft. De deelfietsen komen op het Science Park te staan en nabij de twee Delftse treinstations. Delft is de tweede stad in Nederland waar Mobike aan de slag gaat. Afgelopen november begon het concept in Rotterdam.

De fietsen moeten de bereikbaarheid van het Science Park en de TU-wijk verbeteren, is de bedoeling. Mobike werkt hiervoor samen met de gemeente Delft, de TU Delft, 3M, Exact, Deltares Applikon, Mobycon, Bereikbaar Haaglanden. Delft heeft overigens een Europese primeur: er wordt een nieuw type fiets ingezet: De Mobike 3.0. Die is volgens de ontwikkelaars groter en fietst lichter.

Lennart Harpe, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Delft verzorgt dinsdagmiddag de feestelijke start. Dat doet hij door de eerste Mobike open te ‘appen’ en door met vertegenwoordigers van de bedrijven op het sciencepark een rondje te fietsen.

Ambities

De wethouder geeft een korte toelichting op de mobiliteit-ambities en wisselt hierover van gedachte met vertegenwoordigers van de bedrijven. Ronald Haverman van Mobike licht toe hoe Mobike wil bijdragen aan duurzame Delftse mobiliteit.

De deelfietsen met oranje wielen zijn door iedereen met een smartphone te openen. De eerste week mogen gebruikers zoveel gratis ritten maken als ze willen en hoeven ze ook geen borg te betalen. Daarna kunnen ze voor 4,90 euro een hele maand onbeperkt fietsen. Of ze betalen 0,50 eurocent per rit. In dat laatste geval moeten ze wel een borg betalen van 5 euro.

Achterlaten

Gebruikers mogen hun fiets overal binnen de gemeentegrenzen achterlaten waar het parkeren van een fiets toegestaan is. Het stationsplein en de markt zijn de enige uitzonderingen.

Mobike is in april 2016 opgericht in China en is actief in meer dan tweehonderd steden in de wereld.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Na Rotterdam gaat Mobike ook in Delft aan de slag”

Titus Voorhoeve|07.05.18|14:52

Beste lezers!

Rijdt u weleens op een dockless deelfiets in Rotterdam of Amsterdam? Dit is een deelfiets zonder vaste stallingsplaats (zie omschrijving hieronder). Vul dan alstublieft mijn enquête in, het kost slechts 4 minuten! Hierbij helpt u mij met mijn afstudeeronderzoek.

Bij voorbaat bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/1rT_fVZgHYrwqqGdvT3htJzcOAHw5x44wI5wvaRzcFh4/edit

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.