Meldpunt voor onveilige situaties op schoolroute geopend

Archiefbeeld Verkeersnet.nl

De Fietsersbond heeft een meldpunt voor onveilige situaties op de schoolroute geopend. Met de meldingen gaat de bond aan de slag om routes veiliger te maken. Met de campagne wil de bond ouders stimuleren om hun kinderen naar school te laten fietsen.

De lokale afdelingen van de Fietsersbond gaan aan de slag met de knelpunten die ouders en kinderen in het meldpunt signaleren. Knelpunten zijn er genoeg, signaleert de bond. De route naar school is voor veel kinderen ingewikkeld. Auto’s rijden vaak hard, kinderen moeten drukke wegen oversteken en hebben door bijvoorbeeld geparkeerde auto’s minder goed zicht op het verkeer.

Verminderd

Meespeelt dat steeds meer ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. Het gevolg: nog meer drukte en onveiligheid. En dat niet alleen, deze kinderen hebben volgens de bond ook verminderd waarnemingsvermogen, slecht ontwikkelde motoriek en een niet al te beste conditie.

De meldpuntactie is onderdeel van de campagne Het Fietsende Schoolkind. Deze campagne moet stimuleren dat kinderen op de fiets naar school gaan. Naast het melden van onveilige situaties, worden ouders opgeroepen om herinneringen aan de eerste fiets van hen of hun kind te delen en om een zogenoemde fietsbelofte te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.