E-bike voor Groningse automobilist die file omzeilt

Forenzen die normaal met de auto van en naar hun werk in Groningen reizen, kunnen deze week gratis een e-bike of speed pedelec uitproberen. Door de auto te laten staan, kunnen zij de drukke spits mijden en zijn de werknemers bovendien gezond en duurzaam bezig. De actie is een initiatief van Groningen Bereikbaar.

Groningen Bereikbaar wil forenzen op deze manier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier de voordelen van de e-bike ten opzichte van de auto laten ervaren. Het reserveren van de e-bike of speed pedelec voor een week is gratis en kan op de website www.groningenbereikbaar.nl/e-bike.

Spitsmijden

Dit initiatief moet bijdragen aan de bereikbaarheid van Groningen. In de spits is het namelijk al erg druk en er worden de komende jaren verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan zowel de weg als het spoor. Maar met een e-bike is een afstand tot 20 kilometer prima te overbruggen, waardoor forenzen vanaf dorpen als Zuidhorn, Bedum of Ten Boer gemakkelijk naar de binnenstad van Groningen kunnen fietsen.

Daar doen ze met een e-bike een half uurtje over en met een speed pedelec zelfs nog korter. “Bijkomend voordeel is dat het gezonder, voordeliger en duurzamer is. Geen fileleed meer en opgeladen aankomen op het werk”, aldus Groningen Bereikbaar.

Auto laten staan

In de praktijk blijkt het echter moeilijk om mensen over te halen niet langer in de auto te stappen. Vandaar dat deze actie is gestart. Iedereen die in Groningen werkt en normaal de auto gebruikt, kan meedoen aan de actie. Na reservering voor een gekozen periode zijn de fietsen op te halen bij Egberts Premium Store in Groningen. Ook een aantal werkgevers die zijn aangesloten bij Groningen Bereikbaar, nemen deel aan de actie met een eigen variant. Zij stellen zelf e-bikes of speed pedelecs beschikbaar, die medewerkers kunnen uitproberen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.