Kort- en langparkeren invoeren voor fietsers

De door verkeerswethouder Ingrid de Bondt van de gemeente Utrecht uitgeschreven prijsvraag ‘Waar laat ik mijn fiets?’ heeft drie winnaars opgeleverd. De eerste prijs gaat naar Ben Velzeboer uit Utrecht voor met het idee om onderscheid te maken tussen kort en lang fietsparkeren. Wethouder De Bondt wil op korte termijn een proef starten in het drukke winkelgebied van de binnenstad.

De tweede prijs is voor de inzending van Peter van Meir uit Den Haag voor gebruiksvriendelijke rekken, die tegelijk een aanwinst zijn voor de omgeving. Hij stelt voor fietsrekken te integreren in zitbanken en groenelementen.
Met de derde prijs bekroont de jury de inzending van de Fietsersbond Utrecht. Kern van de inzending is om aansluitend aan de belangrijkste fietsroutes voldoende parkeervoorzieningen te realiseren die via een fietsparkeerverwijssysteem goed vindbaar en gemakkelijk te bereiken zijn. Ook de Fietsersbond pleit voor het maken van onderscheid tussen kort en langparkeren.Een van de meest populaire oplossingen was bij de inzendingen was het aanleggen van -al dan niet ondergronds- fietscarrousels, waarin fietsen automatisch worden gestald. Andere suggesties zijn het benutten van de onderste verdiepingen van de Neudeflat, de aanleg van fietsgarderobes, en de mogelijkheid om stallingen onder de grachten te maken. Wethouder De Bondt zegt zoveel mogelijk bruikbare ideeën te willen benutten

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.