Next Urban Mobility BEELD Pon

Proef met deel e-bikes op station Amsterdam Zuid

Next Urban Mobility BEELD Pon

Next Urban Mobility en NS starten op station Amsterdam Zuid een pilot met zakelijke e-bikes. Aan de pilot nemen onder meer de bedrijven Vastgoedadviseur Colliers en NewCraft deel. Hun medewerkers kunnen de e-bikes reserveren en gebruiken.

NS en Next Urban Mobility, onderdeel van Pon, onderzoeken met de pilot of het zakelijk gebruik van de fiets van en naar het station verder gestimuleerd kan worden. Bijvoorbeeld doordat werknemers de e-bike voor het laatste deel van hun zakelijke reis gebruiken of om naar zakelijke afspraken te fietsen. Er is nog ruimte voor meer bedrijven om deel te nemen aan de pilot.

App

Er komen 35 e-bikes te staan in de fietsenstalling Strawinskylaan op station Amsterdam Zuid. De e-bikes zijn voor werknemers van de deelnemende bedrijven te reserveren en gebruiken via de mobiele app HUUB van Next Urban Mobility. De fietsen zijn herkenbaar aan de gezamenlijke HUUB en NS-sticker. Het gebruik van de e-bike kost 2 euro per uur met een maximum van 8 euro per vierentwintig uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.