Europese aanbesteding voor nieuw project dat fietsslachtoffers moet voorkomen

De gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam zoeken een partij die het gedragsprogramma Doortrappen kan coördineren en uitvoeren. Doel van de campagne is het hoge aantal slachtoffers onder fietsende ouderen terugdringen. Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot en met 11 oktober 2019 inschrijven op de aanbesteding.

De afgelopen jaren is het aantal slachtoffers onder fietsende 65-plussers flink gestegen in de Amsterdamse regio. Het aantal ernstig gewonden is tussen 2007 en 2016 meer dan verdubbeld, blijkt uit cijfers van de SWOV uit 2018. De urgentie om de verkeersveiligheid onder deze doelgroep te verbeteren is hoog, benadrukken de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. Zij willen om deze reden starten met het verkeersveiligheidsprogramma Doortrappen.

Ongevallen reduceren

Het programma Doortrappen is ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en richt zich op gedragsinterventies bij fietsende ouderen. Doel is om het aantal ongevallen binnen deze doelgroep terug te brengen. Middels een Europese openbare aanbesteding zoeken de gemeente en Vervoerregio Amsterdam naar een partij die de uitvoering van het programma binnen de regio en voor de gemeenten kan coördineren en uitvoeren.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot en met 11 oktober 2019 inschrijven op de aanbesteding. Dat kan via de volgende link: https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/171299

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.