Hennie Kuiper FOTO Gemeente Enschede

Wielrenner Hennie Kuiper fietsburgemeester van Enschede

Hennie Kuiper FOTO Gemeente Enschede

Hennie Kuiper is benoemd tot eerste Fietsburgemeester van Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft woensdag de officiële fietsketting omgehangen bij de voormalig Nederlands Kampioen, Wereldkampioen en Olympisch Kampioen wielrennen op de weg.

Kuiper zal in de rol van Fietsburgemeester, een functie die meer gemeentes kennen, het boegbeeld zijn van de campagne Enschede Fietsstad. Doel van die campagne is om te zorgen dat Enschede in 2020 een echte fietsstad is. Om dat voor elkaar te krijgen, investeert de gemeente in goede en veilige fietsvoorzieningen. Ook organiseert de gemeente, samen met ondernemers en lokale partners allerlei campagnes.

Kuiper wil nadrukkelijk samenwerken met de inwoners van de stad zelf. “Ik wil graag iedereen betrekken bij de doelstellingen van Enschede Fietsstad. Jong en oud, mannen en vrouwen, scholieren, studenten, werknemers en werkgevers, recreanten en sportievelingen. We hebben iedereen nodig.”

Deuren gaan open

De wielerprof is volgens de gemeente de ideale man om de kar te trekken. Behalve voormalig topsporter is Kuiper vooral ook ‘fietsenthousiasteling – sportief, maar ook recreatief en functioneel. Zijn staat van dienst in het wielrennen dwingt (inter)nationaal respect af. Hij is bovendien een man uit de regio, iemand die de taal van de inwoners spreekt en de lokale volksaard goed kent.

Burgemeester Van Veldhuizen, in een officiële reactie: “Met Hennie hebben we de beste fietsambassadeur gekregen die we ons maar konden wensen. Hennie zal ons visitekaartje zijn van alles wat met de promotie van fietsen in Enschede te maken heeft. Hij is iemand voor wie deuren opengaan.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.