Swapfiets FOTO Swapfiets

Swapfiets breidt uit naar 28 nieuwe plaatsen

Swapfiets zal vanaf deze maand beschikbaar zijn in 28 nieuwe plaatsen in Nederland. Door de bestaande servicegebieden uit te breiden, zullen de herkenbare blauwe voorbanden van de onderneming ook te vinden zijn in onder andere Westervoort, IJmuiden en Voorschoten.

De nieuwe servicegebieden zijn gekozen op basis van de vraag van de consument, zegt mede-oprichter van Swapfiets Steven Uitentuis in een verklaring. “Er was grote vraag naar Swapfiets van potentiële klanten die net buiten het huidige servicegebied wonen. Bijvoorbeeld ouders van schoolgaande kinderen of (young) professionals die buiten de stad wonen en dagelijks naar de stad fietsen. Nu kunnen deze ook thuis geholpen worden.”

Vanaf deze maand zal Swapfiets beschikbaar zijn in onder meer Stiens, Westervoort, Cadier en Keer, Berkel Enschot, IJmuiden, Wassenaar en Voorschoten. Later dit jaar zal Swapfiets ook zijn intrede doen in Schiedam, Den Hoorn en Amstelveen. Op de website van swapfiets kunnen inwoners van de nieuwe servicegebieden zich aanmelden.

Gerepareerd

Swapfiets is in Nederland met meer dan 125.000 fietsen actief in 21 steden en 28 omliggende plaatsen. Het systeem werkt zo: vanaf 16,50 euro per maand, of 13,50 euro voor studenten, krijgen klanten een kwalitatieve fiets met onder andere dubbel slot en altijd werkende verlichting. Bij een defect, zoals een lekke band, wordt de fiets binnen één dag gerepareerd op een locatie naar keuze.

Onderwerpen:

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.