Aantal ritten met OV-fiets groeit met een miljoen

In Rotterdam is woensdag de vijf miljoenste rit met een OV-fiets gemaakt dit jaar en NS verwacht eind 2019 uit te komen op ongeveer 5,2 miljoen ritten. Daarmee verbreekt NS haar eigen record van nog maar een jaar geleden: in 2018 waren de geel-blauwe fietsen samen goed voor 4,2 miljoen ritten. Ten opzichte van 2018 groeit het gebruik met ruim 23 procent.

“Toen de OV-fiets tien jaar geleden bij NS kwam, was dit succes niet te vermoeden”, zegt Marise Bezema, Manager Services en Hoofd OV-fiets bij NS. “Maar het gaat heel hard. In 2020 zullen we proberen nog meer en nog handigere fietsen voor onze reizigers klaar te hebben staan.”

Experimenteren

Op bijna driehonderd┬álocaties zijn 20.500 OV-fietsen beschikbaar en het aantal abonnementhouders steeg in 2019 naar meer dan 890.000. NS heeft de OV-fiets sinds 2008 onder haar hoede en test en experimenteert samen met reizigers allerlei idee├źn voor de fiets.

NS test nu bij station Apeldoorn of de OV-chipkaart ook als fietssleutel voor een OV-fiets te gebruiken is. Dat versnelt het lenen van de fiets en voorkomt gehannes met sleuteltjes, is het idee. Bij succes zal de OV-chipkaart in de loop van 2020 in heel Nederland de fietssleutel bij de OV-fiets vervangen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.