Aantal ritten met OV-fiets groeit met een miljoen

In Rotterdam is woensdag de vijf miljoenste rit met een OV-fiets gemaakt dit jaar en NS verwacht eind 2019 uit te komen op ongeveer 5,2 miljoen ritten. Daarmee verbreekt NS haar eigen record van nog maar een jaar geleden: in 2018 waren de geel-blauwe fietsen samen goed voor 4,2 miljoen ritten. Ten opzichte van 2018 groeit het gebruik met ruim 23 procent.

“Toen de OV-fiets tien jaar geleden bij NS kwam, was dit succes niet te vermoeden”, zegt Marise Bezema, Manager Services en Hoofd OV-fiets bij NS. “Maar het gaat heel hard. In 2020 zullen we proberen nog meer en nog handigere fietsen voor onze reizigers klaar te hebben staan.”

Experimenteren

Op bijna driehonderd locaties zijn 20.500 OV-fietsen beschikbaar en het aantal abonnementhouders steeg in 2019 naar meer dan 890.000. NS heeft de OV-fiets sinds 2008 onder haar hoede en test en experimenteert samen met reizigers allerlei ideeën voor de fiets.

NS test nu bij station Apeldoorn of de OV-chipkaart ook als fietssleutel voor een OV-fiets te gebruiken is. Dat versnelt het lenen van de fiets en voorkomt gehannes met sleuteltjes, is het idee. Bij succes zal de OV-chipkaart in de loop van 2020 in heel Nederland de fietssleutel bij de OV-fiets vervangen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.