Fietsersbond en Bouwend Nederland: haal onderhoud fietspaden naar voren

De Fietsersbond en Bouwend Nederland doen gezamenlijk een oproep aan wegbeheerders om, juist nu er minder verkeer is, onderhoudswerkzaamheden naar voren te halen. Fietsers kunnen zich zo veilig blijven verplaatsen, bouwers blijven aan het werk en werkzaamheden kunnen makkelijker en in een kortere periode uitgevoerd worden, is het idee.

Bij regulier onderhoud aan het wegdek kunnen bovendien verbeteringen worden doorgevoerd die van groot belang zijn voor de fietsveiligheid, stellen de belangenorganisaties. Denk daarbij aan: bermmarkering aanbrengen op het fietspad, paaltjes weghalen en rechte stoepranden vervangen door vergevingsgezinde varianten.

Slecht onderhouden

“Een goed onderhouden fietsinfrastructuur is van levensbelang”, benadrukt Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Jaarlijks vallen er in Nederland onnodig nog duizenden gewonden door slecht onderhouden fietsinfrastructuur. Door deze onderhoudsmaatregelen nu naar voren te halen zorgen we er gezamenlijk voor dat heel Nederland veilig kan blijven fietsen.”

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, roept gemeenten en provincies op om deze verkeersluwe periode optimaal te gebruiken om uitgesteld onderhoud aan wegen en fietspaden aan te pakken. “Zo blijft schade en overlast voor alle weggebruikers beperkt en blijven steden ook voor fietsers bereikbaar.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.