Esther van Garderen BEELD Fietsersbond/Maarten Hartman

Esther van Garderen nieuwe directeur Fietsersbond

Esther van Garderen (52) wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van de Fietsersbond. Ze volgt in deze functie Saskia Kluit op, die na elf jaar de Fietsersbond verlaat. Van Garderen is nu nog senior strateeg stedelijk beleid bij de gemeente Almere en heeft ruime ervaring als manager op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening.

Van Garderen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de Fietsersbond. “In mijn werk kwam ik de Fietsersbond regelmatig tegen. Het is een mooie organisatie met hele bevlogen mensen.” Dat de fiets een bijdrage kan leveren aan veel uitdagingen van deze tijd wil ze straks als directeur ‘overal stevig op de agenda zetten.’

Steunen

De nieuwe directeur van de Fietsersbond staat straks aan het hoofd van een vereniging van meer dan 30.000 leden en meer dan 1800 vrijwilligers. “Ik hoop de organisatie te versterken door nieuwe coalities te gaan bouwen, zodat we de fietser nog beter kunnen steunen.”

Voorzitter Franc Weerwind is verheugd over de benoeming van de nieuwe directeur. “De uitdagingen van de komende jaren zijn groot. Onze samenleving verandert, en de Fietsersbond zal mee gaan veranderen. Met onze Fietsvisie hebben we een sterk toekomstbeeld neergezet en Esther is de juiste persoon om dit beeld op een positieve, energieke manier te gaan bereiken.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.