Politie gaat op grotere schaal lokfietsen inzetten

Het Centrum Fietsdiefstal heeft onlangs de eerste lokfietsen met GPS uitgereikt aan de verschillende politieregíos die er mee gaan proefdraaien. De regios Haaglanden, Limburg-Zuid en Gelderland-Midden waren als eerste aan de beurt.
Steeds meer politiekorpsen maken gebruik van de lokfiets om fietsdieven te pakken. Daarom ontstond behoefte aan een op uniforme wijze ingebouwd GPS-systeem voor lokfietsen. Dat heeft als voordeel dat de lokfietsen niet regiogebonden zijn. Voor een proef is nu een aantal fietsen beschikbaar gesteld door het Centrum Fietsdiefstal.
De ervaring leert dat een lokfiets bij voorkeur een aantrekkelijke damesfiets van een degelijk merk met een dagwaarde van meer dan 200 euro is. Die worden het meeste gestolen. Zo’n lokfiets – ook al is deze voorzien van GPS – moet bij voorkeur met een camera worden bewaakt vanwege de bewijsvoering. En politieregio’s die een lokfiets wil inzetten moeten vooraf met het lokale OM afspraken maken voor een soepele afwikkeling van de diefstalzaken, aldus beveelt het Centrum aan.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.