Vast meetpunt voor fietstelling Noord-Brabant

Sweco telt verkeer op Brabantse fietspaden

De provincie Noord-Brabant wil meer inzicht krijgen in het aantal fietsers op het fietspadennetwerk. Daarom heeft Sweco de opdracht gekregen om die hoeveelheden te tellen. Die data gebruikt Noord-Brabant om verkeersmodellen en fietsscans verder te verbeteren en om het mobiliteitsbeleid te evalueren.

Om de data te verzamelen, installeert Sweco 79 vaste fietstelpunten die drie jaar lang 24 uur per dag de hoeveelheid fietsers meten. Bovendien worden jaarlijks op ongeveer negentig locaties periodieke metingen uitgevoerd. Verder is dit keer nieuw in het Brabantse telprogramma dat ook geteld wordt  bij alle provinciale wegen in de provincie.

Fietsgebruik stimuleren

De provincie Noord-Brabant wil dat mensen in de regio zo vaak mogelijk de fiets pakken. Nathan Hooghof, projectleider bij Provincie Noord Brabant: “Wij willen het gebruik van de fiets in onze regio verder stimuleren. Om het effect van deze maatregelen te meten, is het belangrijk dat we inzicht krijgen in het gebruik van het netwerk. Deze data is daarvoor cruciaal.”

Sweco zal verantwoordelijk zijn voor het projectmanagement, het uitvoeren van de tellingen, het controleren en valideren van de data en de levering van de data. Het werkt samen met Metrocount. “We zijn er trots op dat we met deze opdracht kunnen bijdragen aan duurzame en veilige mobiliteit in de Provincie Noord-Brabant”, aldus Emiel Meijers, senior adviseur Smart Mobility bij Sweco.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.