Fietsdiefstal Veenendaal daalt na maatregelen gemeente

In de eerste maanden van 2010 is de fietsdiefstal in Veenendaal gedaald. De gemeente denkt dat dit komt door een aantal maatregelen die zij eind 2009 samen met de politie heeft genomen.
De gemeente Veenendaal is eind 2009 in samenwerking met de politie Utrecht District Heuvelrug gestart met een aantal maatregelen om fietsendiefstal in de gemeente terug te dringen, zo meldt het Centrum Fietsdiefstal. In de loop van 2009 was het aantal fietsdiefstallen toegenomen tot soms wel 25 fietsen per week. De maatregelen bestonden uit een bewustwordingscampagne, extra toezicht en handhaving en gerichte opsporing van fietsendieven door de politie en fysieke aanpak van de zogenaamde hotspots.
In de eerste maanden van 2010 zijn er gemiddeld één derde minder fietsen gestolen dan in dezelfde periode van de voorgaande jaren. De absolute daling ten opzichte van het eerste kwartaal 2009 is ruim vijftig procent.
Om de inwoners van Veenendaal bewust te maken van fietsendiefstal heeft de gemeente posters laten ophangen met tips om diefstal tegen te gaan. Ook zijn er fietshangers verspreid in het centrum. De politie heeft de wintercontroles op fietsverlichting uitgebreid met controle op gestolen fietsen. Het cameratoezicht in het centrum -sinds december 2009 operationeel- levert de politie beeldmateriaal op wat helpt bij de opsporing van fietsendieven. Daarnaast maakt de politie van het wijkteam Veenendaal gebruik van een tagreader. Dit is een apparaat waarmee direct gecontroleerd kan worden of een fiets als gestolen staat geregistreerd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.