Digitaal Fietsen in Gelderland en Overijssel

Met de eigen pc kunnen fietsers nu zelf routes plannen over de nieuwe fietsroutenetwerken van Twente, Vechtdal Overijssel en de IJsseldelta. De fietsrouteplanner is te vinden op de toeristische websites van deze regio’s en op www.fietseninoverijssel.nl.

Alle routes kunnen gratis worden afgedrukt en gedownload voor een gps-ontvanger of TomTom. De routeplanner komt binnenkort ook beschikbaar voor Rivierenland, de Achterhoek, de Regio Arnhem-Nijmegen en Salland. ‘Digitaal Fietsen’ is een initiatief van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) in Gelderland en Overijssel.
Met de nieuwe planner komen behalve de route ook foto’s en teksten van bezienswaardigheden onderweg in beeld. De nieuwe routeplanner toont tevens de ‘beste’ fietsroutes, geselecteerd door de kenners van de RBT’s. De techniek van deze nieuwe routeplanner is ook geschikt om door de RBT’s te worden toegepast voor wandel-, ruiter- of nordic walkingroutes.

Dit najaar en volgend voorjaar is de routeplanner ook beschikbaar voor andere fietsroutenetwerken in Gelderland en Overijssel. Dan kunnen van Tiel tot Tubbergen fietsroutes samengesteld worden over de regionale fietsroutenetwerken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.