Speed-pedelec op fietspad. BEELD Provincie Groningen

Duitsers geïnteresseerd in Nederlandse fietsvoorbeelden

Speed-pedelec op fietspad. BEELD Provincie Groningen

In Duitsland is veel interesse in het Groningse fietsknooppuntennetwerk, de fietsvoorzieningen op OV-hubs en de ervaringen met bakfietsen. Daarom organiseerde de provincie onlangs een workshop met Duitse gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers. Hier werden ervaringen gedeeld.

De workshops werden georganiseerd in het kader van het Europese project ‘Bike no Borders’. Er was aandacht voor verschillende thema’s, waaronder infrastructuur, techniek, verbindingen met het openbaar vervoer en toerisme. Het komende half jaar moet er een vervolg komen op het project ‘Bike no Borders’.

Ervaringen delen

Over de grens zijn ze erg geïnteresseerd in het Nederlandse fietsbeleid. Groningen heeft contact gehad met verschillende Duitse organisaties en kwam erachter dat over de grens veel behoefte bestaat aan goede Nederlandse voorbeelden op het gebied van de fiets. Zij zijn met name nieuwsgierig naar ervaringen over de doorfietsroutes, slimme routes naar belangrijke locaties, zoals het station of de universiteit, en de hubs.

Groningen zelf ging ook informatie halen op die workshops, want de provincie heeft interesse in de Duitse kennis op het gebied van ICT, zoals slimme route-apps. Bovendien is hier afgesproken om het toeristische fietsknooppuntennetwerk aan de Nederlandse kant van de grens aan te sluiten op de Duitse fietspaden aan de andere kant van de grens. Voor dit project is Europese subsidie toegekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.