Deelfietsenbedrijf Blue-bike

Bijna één op tien Nederlanders wil in 2021 e-bike kopen

9 procent van de Nederlanders verwacht binnen een jaar een e-bike aan te schaffen. Dit zou betekenen dat er komend jaar 1,2 miljoen elektrische fietsen verkocht worden. Dit komt neer op een verwachte verkoop van 1,2 miljoen e-bikes in 2021. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.400 Nederlanders.

Elektrische fietsen winnen al jaren aan populariteit. Veel Nederlanders overwegen dit jaar een elektrische tweewieler te kopen vanwege het gemak. Dat is voor 51 procent van de respondenten een reden. Andere belangrijke motivaties zijn minder fysieke belasting en de snelheid. Milieu, positieve verhalen van personen met een e-bike uit de omgeving en het uiterlijk worden soms ook genoemd.

Stadsfietsen

Vooral elektrische stadsfietsen staan op het verlanglijstje. Maar consumenten kiezen ook vaker van de elektrische mountainbike, speed pedelec, hybridefiets of bakfiets. In 2020 was van alle elektrische fietsen 76 procent een elektrische stadsfiets, tegenover naar verwachting 61 procent in 2021. Zo’n 36 procent van alle verkochte e-bikes zal in 2021 gebruikt worden voor zakelijke doeleinden, zoals woon-werkverkeer.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.