ANWB, wegenwachter

Wegenwacht biedt e-bikes aan als vervangend vervoer bij pech

Automobilisten in Utrecht, Amsterdam en Wolfheze met pech krijgen voortaan een duurzaam alternatief voor de auto aangeboden door de Wegenwacht. Het gaat om een pilot van de ANWB, waarbij een e-bike beschikbaar is als alternatief voor de vervangauto. 

Volgens de ANWB is een vervangauto in sommige grote steden lang niet altijd even handig door het parkeerbeleid of een parkeervergunning die op nummerbord staat. Daarnaast zijn automobilisten hier vaak lang bezig om een parkeerplek te vinden bij hun bestemming omdat het erg druk is in steden. In zo’n geval kan een e-bike uitkomst bieden, denkt de ANWB.

Landelijk gebied

De pilot wordt ook gestart in Wolfheze, een dorp in Gelderland. Dit komt omdat de ANWB dit vervangend vervoermiddel voor de auto ook wil testen in meer landelijke delen van Nederland. “Een mooi en uitgestrekt fietsgebied zoals de omgeving van Wolfheze is hiervoor zeer geschikt.” Alleen leden bij wie vervangend vervoer in het pakket zit, krijgen een elektrische fiets aangeboden. “De pilot is geslaagd als er voldoende vraag is naar de e-bike.”

De ANWB wil vanwege duurzaamheidsmotieven een fiets als vervangend voertuig beschikbaar stellen. De tweewieler is veel duurzamer dan een auto en het geeft de leden de mogelijkheid om kennis te maken met de voordelen van dit vervoermiddel. Het blijft echter wel een eigen keuze – als een lid nog steeds liever een vervangauto wil, blijft dat mogelijk.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.