10 nieuwe e-bikestallingen (bron: provincie Zuid-Holland)

Zuid-Holland krijgt 10 veilige stallingen voor e-bike

Bron: Zuid-Holland

Het aantal e-bikes zit al enkele jaren in de lift. Daardoor moeten steeds meer fietsers zoeken naar een goede, veilige plek om deze tweewieler kwijt te kunnen. Als oplossing hiervoor krijgt de provincie Zuid-Holland de komende tijd tien innovatieve e-bikestallingen. De rekken kunnen niet gekraakt worden en het laden gebeurt duurzaam en gratis via de zonnepanelen op het dak.

Om deze stallingen te realiseren heeft de provincie de handen ineengeslagen met Alphen aan den Rijn, Rijswijk, Papendrecht, Brielle en Lisse. Zij hebben opdracht gegeven aan InfraMarks om de nieuwe stallingen te ontwerpen en te realiseren. De overheden hopen dat hierdoor de e-bike een aantrekkelijk alternatief wordt voor nog meer mensen.

Zoeken naar een goede plek

Het gaat nu om tien stallingen als proef. Dit moet er vooral aan bijdragen dat het laden van een elektrische fiets net zo gemakkelijk wordt als het opladen van een elektrische auto. Volgens de provincie moeten fietsers nog te vaak op zoek naar een handige én veilige plek. De rekken die bij deze stallingen komen, kunnen met een smartphone of met een pas geopend worden, zoals de OV-chipkaart.

De eerste stalling is nu al in de gemeente Alphen aan den Rijn geplaatst. Voor de provincie Zuid-Holland past deze ontwikkeling bij de investering in een hoogwaardig fietsnetwerk zodat woon- en werkgebieden met elkaar verbonden worden. Deze innovatieve fietsenstalling zou het e-bikegebruik verder kunnen stimuleren. “Door samen met de gemeenten hierin te investeren, bevorderen we de marktontwikkeling van dit soort innovaties.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.