VerkeersNet Journaal

VerkeersNet Journaal: hoe krijg je meer mensen op de fiets?

VerkeersNet Journaal

Volop aandacht voor de fiets tijdens het VerkeersNet Journaal deze week. Ondanks de ambitie in Soest om meer inwoners te laten fietsen, slaagde de gemeente daar niet in. Welke lessen zijn er te leren voor andere gemeenten die bezig zijn met fietsstimulering? En wat zijn de kansen voor de combinatie fiets en trein? Dit wordt behandeld in het Journaal om 14 uur.

U kunt de aflevering live bekijken via deze link.

Onderwerpen

Onlangs bleek uit een enquête onder inwoners van Soest dat inwoners niet meer zijn gaan fietsen tussen 2014 en 2020. Dit terwijl dat wel een doelstelling was van de gemeente Soest. In opdracht van de Rekenkamercommissie is onderzoek gedaan naar de fietsstimulering en zijn conclusies getrokken over de doeltreffendheid en doelmatigheid van de maatregelen. Nico Dogterom van Goudappel gaat dieper in op deze conclusies en legt uit hoe deze ook toepasbaar zijn in andere gemeenten.

Daarna kijken we naar de kansen voor de fiets+trein combinatie? Tessa Leferink (Witteveen+Bos) en Niels van Oort (Public transport lab TU Delft) gaan dieper in op de laatste ontwikkelingen van de wetenschap en inzichten uit de praktijk en praten over deze aantrekkelijke, efficiënte en duurzame vorm van ketenmobiliteit. Hoe is de academische kennis in de praktijk te gebruiken?

Daarnaast in een filmpje aandacht voor de nieuwe mobiele laadpaal van EVoltify. Die is de afgelopen weken getest in Groningen. Hoe werkt dit precies? Wat is het voordeel van een mobiele laadpaal boven vaste laadinfrastructuur?

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.