Fietsersbond Routeplanner-app

Nieuwe app van de Fietsersbond Routeplanner beschikbaar

Fietsersbond Routeplanner-app

Zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomen of juist een rustige route door landelijk gebied? Dit soort wensen is aan te geven in de nieuw ontwikkelde app van de Fietsersbond Routeplanner. Dit is een veelzijdige fietsrouteplanner, die mede mogelijk wordt gemaakt door honderden vrijwilligers waarmee de Fietsersbond werkt.

De app is deze week te downloaden voor zowel iOS en Android. Daar is een succesvolle crowdfunding en donatiecampagne aan vooraf gegaan, net zoals een periode van ontwikkelen en testen. Als resultaat kunnen gebruikers nu hun wensen duidelijk kunnen aangeven in de app. Ze krijgen bijvoorbeeld informatie over bankjes langs de route en kunnen aangeven in hoeverre ze via veerponten willen reizen.

De app biedt verder voorgeplande routes, gesproken navigatie, een overzichtelijke kaart en kent natuurlijk alle fietsknooppunten. Het is daarnaast zelfs mogelijk om de gemiddelde snelheid in te stellen, zodat de aangegeven reistijd van een route klopt bij de persoonlijke fietsstijl. Via deze app kunnen fietsers nu ook op de mobiele telefoon makkelijk goede fietsroutes plannen.

Vrijwilligers

De organisatie laat bovendien weten dat vrijwilligers voor de ontwikkeling van deze routeplanner onmisbaar zijn. Zij brengen namelijk de bijzonderheden en actuele wijzigingen van alle wegen en fietspaden van Nederland in kaart. Dit zorgt ervoor dat de Fietsersbond meer van het Nederlandse fietsnetwerk weet dan wie ook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.