Vol fietspad voor verkeerslicht in Breda
Thema-uitzending

Kijk terug: het risico van verschillende voertuigen en snelheden op het fietspad

Foto: inge

Dat meer mensen gaan fietsen heeft voordelen voor de gezondheid van verkeersdeelnemers en voor het de leefbaarheid. Maar er zit een keerzijde aan die populariteit, namelijk té drukke fietspaden. Vooral nu diverse nieuwe, innovatieve voertuigen zich in het verkeer beginnen te begeven. Die drukte begint onveilige situaties op te leveren. Hoe gaan we daarmee om? Dat onderwerp staat vanmiddag centraal in de eerste thema-uitzending van het VerkeersNet Journaal.

Fietsfiles zijn inmiddels geen ongewoon verschijnsel meer in de grote steden en op drukke fietsroutes. En de laatste jaren wordt het ook nog eens drukker door de komst van innovatieve voertuigen, met verschillende snelheden. Dan valt te denken aan bijvoorbeeld elektrische fietsen, bakfietsen, scooters en bijvoorbeeld deelsteps. Bestaat het risico dat de fiets aan zijn eigen succes ten onder gaat? Wat is de oplossing? En waar horen deze nieuwe voertuigen? Daarover geven vandaag drie sprekers hun mening.

Bekijk de aflevering terug:

Sprekers

Aan het gesprek nemen Wim Bot van de Fietsersbond en Annick Roetynck van LEVA-EU deel. Zij delen hun mening over de verkeersrisico’s die er bestaan op het fietspad. Zijn er inmiddels al mensen die niet meer op de fiets stappen omdat ze het niet aandurven? En komt dat door de zogenaamde LEV’s of is er een andere reden? En wat zou een goede oplossing zijn?

Het journaal vindt plaats van 16.00 tot 16.30 uur. U kunt u zich inschrijven via deze link.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.