Snelfietsroute F58 Noord-Brabant geopend
Snelfietsroute

Fietsers rijden ongehinderd door op eerste deel snelfietsroute F58

De eerste 10 kilometer van de snelfietsroute F58 is officieel geopend. Foto: Provincie Noord-Brabant

Fietsers tussen Tilburg en Rijen komen vanaf nu nog gemakkelijker op de plaats van bestemming. Het eerste deel van de snelfietsroute F58 is officieel in gebruik genomen: een fietspad van 10 kilometer lang. Het tweede deel, het stuk tussen Breda en Rijen, moet in 2025 klaar zijn.

De route heeft 5,8 miljoen euro gekost. De provincie heeft 3,2 miljoen euro bijgedragen, de gemeenten samen 2,6 miljoen. De hele F58-route tussen Breda en Tilburg kost 12,5 miljoen euro. Het is een belangrijk onderdeel van het steeds verder uitdijende snelfietsroutenetwerk. De provincie heeft de ambitie om in 2030 18 fietsroutes te hebben aangelegd, met drie verbindingen naar Antwerpen en Turnhout en twee verbindingen met Limburg.

Een snelfietsroute is een directe fietsverbinding zonder veel bochten en obstakels. Fietsers krijgen er zo veel mogelijk voorrang en hebben weinig hinder van ander verkeer. Het gaat dus niet om hard fietsen, maar om gemakkelijk doorfietsen.

Bij de officiële opening waren de gedeputeerde mobiliteit Suzanne Otters-Bruijnen en de wethouders Rik Grashoff (Tilburg) en Merijn Scheifes (Gilze en Rijen) aanwezig. Otters-Bruijnen: “De snelfietsroute is een van de bouwstenen voor de overstap naar het anders reizen die we moeten maken. Voor het netwerk is het goed als er in de driehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven meer snelfietsroutes zijn, daar zijn we nu volop mee bezig om dat voor elkaar te krijgen.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.