Haarlem krijgt dodehoekspiegels

In Haarlem worden vijf dodehoekspiegels bij verkeerslichten op onoververzichtelijke kruispunten geplaatst. Met deze spiegels wil Haarlem ernstige verkeersongevallen voorkomen. Dodehoekspiegels zijn met name voor vrachtwagenchauffeurs een middel waarmee zij ander verkeer, zoals fietsers, beter naast hun voertuig zien staan of langsrijden.

De eerste dodehoekspiegel in Haarlem is woensdag 1 oktober geplaatst bij de kruising Spaarndamseweg-Paul Krugerkade. De andere vier spiegels komen op de kruisingen:
– Kleine Houtweg – Rustenburgerlaan (vanaf de Rustenburgerlaan rechtsaf de Kleine Houtweg in)
– Waarderbrug (rechtsaf richting Noord)
– Kleine Houtweg – Kampersingel (vanuit de Kleine Houtweg rechtsaf richting Lange brug)
– Jansweg – Parklaan (vanaf de Parklaan rechtsaf richting station)

Het plaatsen van de dodehoekspiegel is een van de maatregelen om de verkeersveiligheid bij kruisingen te bevorderen. In Amsterdam worden de spiegels al enige tijd tot tevredenheid toegepast. Dodehoekspiegels kunnen niet bij elke kruising met verkeerslichten worden ingezet in verband met de afstand en de hoek tussen het blikveld van de chauffeur, de spiegel en het gewenste zicht op de dode hoek. In Haarlem worden bij risicovolle kruispunten daarom ook andere maatregelen ingezet ter bevordering van de verkeersveiligheid, zoals het afstemmen van de verkeerslichten van fietsers en gemotoriseerd verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.