Utrecht trekt 20 miljoen euro extra voor fietsmaatregelen

Utrecht trekt deze collegeperiode bijna € 20 miljoen extra uit voor de fiets. Het totale fietsbudget komt daarmee op € 68 miljoen. Het college wil snellere, veiligere en comfortabelere fietsverbindingen en meer stallingen.

Voor het verbeteren van de fietsinfrastructuur richt Utrecht zich op het verbeteren van hele fietsroutes, in plaats van het oplossen van lokale knelpunten. Hiermee wordt de kwaliteit en herkenbaarheid van de meest gebruikte fietsroutes verbeterd. Deze fietsroutes krijgen een betere bewegwijzering. Ook gaat meer aandacht uit naar onderhoud en comfort.

Het college wil verder extra stallingen in de binnenstad en zoekt naar geschikte locaties. In 2011 komt er een tweede mobiele stalling die op drukke dagen wordt ingezet.

Veel bezoekers van de binnenstad zijn nog onbekend met de mogelijkheden om hun fiets gratis en bewaakt te stallen, aldus de gemeente. Door betere informatie over deze locaties en openingstijden wil Utrecht een bezettingsgraad van deze stallingen van minimaal 75% bereiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.