Uitbreiding fietsenstallingen op zestien stations

Uitbreiding fietsenstallingen op zestien stations
In de komende periode worden op zestien stations de onbewaakte fietsenstallingen opgeknapt en uitgebreid. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de provincies Noord-Holland, Flevoland, de Stadsregio Amsterdam en de gemeenten Amsterdam en Almere met ProRail. De overheden betalen € 1 miljoen (50% van de investeringskosten). ProRail financiert de andere helft.
Het gaat om ongeveer 700 overkapte en bijna 3000 niet overkapte plaatsen voor de fiets bij station RAI, Beverwijk, Bloemendaal, Diemen, Driehuis, Haarlem Spaarnwoude, Heerhugowaard, Hilversum Sportpark, Koog Bloemwijk, Koog Zaandijk, Santpoort Zuid, Zaandam Kogerveld, Almere Parkwijk, Almere Muziekwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders.

Doel van de uitbreidingen is om de overstap van de fiets naar het OV voor de reiziger in de Metropoolregio Amsterdam aantrekkelijker te maken. Er komen meer en betere stallingvoorzieningen. Hierdoor kost het zoeken naar een plaats voor de fiets, reizigers minder tijd en de fiets staat droog en veilig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.