Nieuwe fietsenvleugel bij station Den Haag Centraal

Sinds 20 november is er een nieuwe, tijdelijke fietsenvleugel bij station Den Hag Centraal waar Hagenaars hun tweewieler gratis en overdekt kunnen stallen. De fietsenvleugel werd geopend door wethouder Smit (Verkeer, Binckhorst en Milieu).

De stalling staat naast spoor 1 aan de zijkant van het busplatform en blijft staan voor een periode van ongeveer vijf jaar. Dan moet de fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein gereed zijn.

Fietsers kunnen hun fiets stallen op de eerste verdieping van de vleugel. Wanneer in 2009 de verbouwing van de stationshal begint, sluit de fietsenstalling onder het station. De fietsen die hier staan kunnen dan terecht in het dan te openen betaalde gedeelte van de vleugel. Door de bouwwerkzaamheden kunnen er volgend jaar geen fietsen meer op het Koningin Julianaplein staan.

Rond station Den Haag Centraal staan nu nog veel fietsen op verboden plaatsen, zoals tegen lantaarnpalen of op blindengeleide stroken. De veiligheid komt hierdoor in het geding, stelt de gemeente.
De fietsen zullen eerst als waarschuwing worden verplaatst naar een daarvoor ingericht gedeelte op het Koningin Julianaplein. Handhavers gaan vanaf 1 december fietsen verwijderen die niet in de rekken op het plein of in de fietsenvleugel worden gestald. Daarnaast worden ‘weesfietsen’ weggehaald (dit zijn fietsen die langer dan 7 dagen ongebruikt in de daarvoor bestemde onbetaalde stalvoorzieningen staan).
Eigenaren kunnen hun fiets tegen betaling bij het gemeentelijk depot aan de Binckhorst ophalen. Met deze maatregelen worden extra plekken gecreëerd en probeert de gemeente het nijpende stallingprobleem bij het station op te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.