Op proef met OV-fiets naar huis vanaf station Amsterdam Zuid: [email protected]

OV-fiets is gestart met een proef voor een nieuwe service, [email protected]
Wethouder Tjeerd Herrema van Verkeer, Vervoer en Infrastructuur gaf vanmiddag het feestelijke startsein voor de proef in de fietsenstalling van station Amsterdam Zuid en onthulde de naam.
De testlocatie is station Amsterdam Zuid en de proefrijders zijn Amsterdamse klanten van OV-fiets die vanaf dit station per trein naar hun werk reizen. Zij gebruiken de OV-fiets als vervoermiddel tussen hun huis en het station. Zo worden de fietsen intensiever gebruikt en bovendien is zo minder stallingruimte nodig omdat zij geen eigen fiets meer stallen. Voor de abonnees is [email protected] aantrekkelijk omdat ze altijd een gereserveerde plek hebben in de fietsenstalling en ze beschikken over een goed onderhouden fiets. De proef duurt een halfjaar en deelname is gratis.
De bedenker van dit nieuwe concept is Luud Schimmelpennink, die ook het Witte Fietsenplan heeft bedacht. In opdracht van OV-fiets en de gemeente Amsterdam heeft hij samen met Ronald Haverman, die aan de wieg stond van OV-fiets, een onderzoek gedaan naar potentieel gebruik van OV-fiets door lokale forensen. Veel forensen gebruiken OV-fiets om vanaf het station naar hun werk te fietsen. Gevolg is dat de fiets vooral overdag wordt gehuurd en tussen 17.30 uur ’s avonds en 8.30 uur ’s ochtends veel minder vaak wordt gebruikt. Het idee is om OV-fietsen nu ook in die periode in te zetten. Door forensen die ‘s ochtends naar het station fietsen en die ’s avonds vanaf het station naar huis fietsen. De meeste forensen reizen nu naar
het station op hun eigen fiets, die op het station wordt gestald.
Gemeente Amsterdam juicht de plannen van OV-fiets toe omdat [email protected] meerdere oplossingen tegelijk biedt. OV-fietsen kunnen zo twee keer per dag worden gebruikt, waarbij de lokale forens een aangepast tarief zal gaan betalen. Daarnaast draagt [email protected] bij aan de oplossing van het fietsenstallingprobleem op stations.
Voor informatie over de proef ga naar www.ov-fiets.nl/ov-fietsathome.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.