Bijna gratis elektrische fiets voor Eindhovense forenzen

Forenzen in de buurt van Eindhoven krijgen tot 1000 euro subsidie voor de aanschaf van elektrische fiets op voorwaarde dat ze de auto laten staan.

Foto: BOVAG

Het gaat om forensen die werkzaam zijn op zes bedrijventerreinen in Eindhoven. Er wordt een fietsovereenkomst aangegaan voor 2 jaar waarin geschat wordt hoeveel dagen de deelnemer per jaar zal fietsen. Vervolgens wordt berekend welke vergoeding daar tegenover staat. De vergoeding bedraagt € 0,10 per kilometer en kan wel oplopen tot € 500 per jaar, dus 1000 euro in totaal. Voor werknemers die daarnaast gebruik kunnen maken van een fietsenplan van hun werkgever, is de E-bike bijna gratis. Het project komt uit de koker van Stichting Brabant Mobiliteitsmanagement (BRAMM), Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en de Provincie Noord-Brabant.

In opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat start TNO in samenwerking met BRAMM een onderzoek naar de potentiële voordelen van elektrisch fietsgebruik in het woon-werkverkeer. Het primaire doel van dit begeleidend onderzoek is het in kaart brengen van het gebruik van de elektrische fiets in het woon-werk verkeer en de effecten daarvan op mobiliteit en gezondheid. Onderzoeksresultaten worden eind 2012 verwacht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.