Tweerichtingsrotondes niet onveiliger

Volgens een onderzoek van de gemeente ’s-Hertogenbosch naar de veiligheid van zes rotondes in de stad zijn tweerichtingsrotondes niet onveiliger.

‘s-Hertogenbosch kent veel fietspaden die zijn ingericht als tweerichtingsspaden. Vaak liggen die op parallelwegen. Voor de fietser heeft dat als voordeel dat men minder vaak hoeft over te steken. Die lijn wordt ook doorgetrokken op rotondes, waar het fietsers mogelijk wordt gemaakt in twee richtingen te rijden. Zo hoeven ze niet drie keer een drukke weg over te steken. Dit scheelt veel wachttijd en voorkomt spookrijden, aldus de  gemeente. Maar volgens sommige deskundigen zou het gevaarlijker zijn omdat automobilisten fietsers die van ‘de andere kant’ komen niet of te laat opmerken.
Uit het onderzoek op zes van die rotondes in ‘s-Hertogenbosch blijkt nu dat het aantal ongelukken daar niet is toegenomen. Ook voldoen de rotondes aan alle geldende eisen en – grotendeels – aan de richtlijnen, aldus de gemeente. De gemeente heeft daarom besloten de rotondes niet aan te passen, zoals in vragen vanuit de gemeenteraad werd gesuggereerd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.