Elektrische fiets nu nog voor ouderen, maar leeftijd gaat omlaag

De elektrische fiets wordt vooral gebruikt door ouderen: 43% van de bezitters van een elektrische fiets is 65+. Maar de gemiddelde leeftijd gaat wel dalen.

Dat blijkt uit cijfers die het Fietsberaad en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben verzameld omtrent het bezit en gebruik van de elektrische fiets.
Op dit moment is 15% van de nieuw verkochte fietsen een elektrische fiets. Schattingen geven aan dat er nu zo’n 750.000 à 1.000.000 elektrische fietsen in Nederland worden gebruikt. In Nederland bezit 5% van de mannen en 8% van de vrouwen een elektrische fiets, zo blijkt uit de jongste cijfers. De elektrische fiets is nog vooral een vervoermiddel voor ouderen: 43% van de bezitters van een elektrische fiets is 65+ en 80% van de bezitters is ouder dan 50 jaar.
Uit verkoopcijfers blijkt wel dat in de afgelopen 1,5 jaar de nadruk meer lag op verkopen aan de leeftijdscategorie 45-70. En bij de potentiële kopers is 68% in plaats van 80% 50+. Dat de groep elektrische fietsbezitters de komende jaren zal gaan verjongen blijkt ook uit de verkoopcijfers onder 18 tot 49 jarigen, die sneller stijgen van de 50+’ers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.