Twente krijgt fietssnelweg

Het dagelijks bestuur van Regio Twente heeft het ‘Masterplan fietssnelweg F35′ vastgesteld. Het 60 kilometer lange tracé van de fietssnelweg F35 loopt van Nijverdal naar Wierden, Almelo, Borne, Hengelo en Enschede/Glanerbrug.
De snelweg heeft zijtakken van Vriezenveen naar Almelo en van Oldenzaal naar Enschede. Een aansluiting op het Duitse fietsnetwerk – waar plannen zijn voor een 900 kilometer lang fietspad van oost naar west – behoort tot de mogelijkheden, aldus de Regio.
De fietssnelweg wordt het centrale onderdeel van het hoogwaardig fietsnetwerk Twente. Dit is een fietsroutenetwerk dat gezamenlijk door Regio Twente en de Twentse gemeenten wordt gerealiseerd.
De kracht van dit netwerk ligt vooral in de geboden kwaliteit. Het omvat zoveel mogelijk de kortste routes tussen woon-, werk-, winkel- en recreatielocaties. Gelijkvloerse kruisingen met drukke autowegen worden vermeden door de aanleg van tunnels of viaducten. Fietsers krijgen de mogelijkheid om snel en veilig op hun plek van bestemming te komen. Totale kosten: 45 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.