Een fiets van Donkey Republic. FOTO Gemeente Utrecht/Willem Mes

Verhuur van fietsen voortaan in app 9292

Een fiets van Donkey Republic. FOTO Gemeente Utrecht/Willem Mes

Een deel van de gebruikers van de 9292-app kunnen voortaan in de app een fiets huren voor het laatste gedeelte van hun reis. Daarvoor is de reisplanner een pilot gestart. De nieuwe functie ‘huren in de buurt’ is beschikbaar voor ruim 3.000 gebruikers in de bèta-versie van de app en de 4.000 gebruikers van de 9292 moves-app. Als de test is afgelopen, komt de mogelijkheid beschikbaar voor alle reizigers.

Deze extra functionaliteit integreert de reisplanner in de app om het gemakkelijker te maken voor reizigers om met verschillende vormen van vervoer te kunnen reizen. De hele reis boeken in één app, is de ambitie. Als eerste zijn de fietsen van Donkey Republic beschikbaar voor gebruikers van de app. Deze oranje fietsen zijn te huur in de omgeving van Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Amsterdam. “De feedback zal nauwgezet gevolgd worden om verbeteringen door te voeren. De komende maanden gaan we steeds meer steden en aanbieders ontsluiten. De basis staat nu met deze eerste stap”, aldus ceo Joost Mortier van 9292.

MaaS

9292 kan de tweewielers van Donkey Republic aanbieden in de app, omdat de fietsaanbieder een System Tool Kit (STK) heeft ontwikkeld voor het verhuren van fietsen in andere apps. De samenwerking tussen de twee komt voor uit een project waarin ze allebei betrokken zijn om Mobility as a Service naar een hoger plan te tillen: een systeem waarbij je als reiziger betaalt voor het gebruik van (geïntegreerde) vervoersdiensten, zonder te hoeven investeren in vervoersmiddelen.

Gebruikers van de app kunnen een fiets huren door in het menu de knop ‘Huren in de buurt’ te selecteren. Wanneer ze op minder dan 400 meter afstand van de deelfietsen zijn, is de huur mogelijk. Via het reisadvies kun je uitzoeken of de fietsen aanwezig zijn in de buurt van je eindbestemming als je in de planner aangeeft dat je het laatste gedeelte van je reis met een huurfiets wilt afleggen. 9292 zoekt nog meer testers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.