Frits van Bruggen (foto ANWB)

ANWB-directeur Frits van Bruggen vertrekt

Frits van Bruggen (foto ANWB)

Frits van Bruggen, topman bij de ANWB, legt zijn functie per 1 april 2021 neer. Van Bruggen is sinds 2014 hoofddirecteur bij de organisatie en heeft in het nieuwe jaar zijn vertrek aangekondigd. De ANWB is gestart met de zoektocht naar zijn opvolger.

Volgens de ANWB heeft Van Bruggen een grote bijdrage geleverd aan de financiële stabiliteit van de organisatie. Bovendien is bij zijn aantreden de topstructuur van de organisatie drastisch gewijzigd, waardoor naast autonomie van alle bedrijfsonderdelen ook de synergie daartussen goed tot uiting zou komen.

Richtinggevende rol

“Wij zijn Frits zeer erkentelijk voor wat hij voor de ANWB-leden en de ANWB als organisatie heeft betekend”, vertelt Dorine Burmanje, voorzitter van de raad van commissarissen en raad van toezicht. “Ook in de samenwerking met andere maatschappelijke organisaties heeft hij een richtinggevende rol gehad en veel resultaten bereikt. Wij wensen hem alle goeds voor de toekomst en veel succes in zijn verdere carrière.”

Van Bruggen kwam tien jaar geleden in dienst bij de ANWB en werd lid van de hoofddirectie. Zijn aandachtsgebieden waren Hulpverlening en Verzekeren. Op 1 augustus 2014 werd hij benoemd tot hoofddirecteur, als opvolger van Guido van Woerkom.

Lees ook: 

Guido van Woerkom stopt als hoofddirecteur ANWB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.