Vlag ANWB

Marga de Jager benoemd als nieuwe directeur van de ANWB

Marga de Jager volgt per 1 april Frits van Bruggen op als CEO van de ANWB. De Jager werkt sinds 2006 bij de ANWB, onder meer als directeur Zakelijke Markt, directeur Alarmcentrale en directeur Vereniging. De raad van commissarissen heeft afgelopen zaterdag besloten tot deze benoeming.

De nieuwe CEO is sinds 2014 statutair bestuurder bij de ANWB en verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel Merk & Leden. Ze verheugt zich op haar nieuwe functie en wil in die rol gaan bouwen aan de toekomst van de organisatie. “Aan een ANWB die als moderne ledenorganisatie het verschil maakt door het gebruik van data en nieuwe technologie, in combinatie met de klantgerichte dienstverlening van enthousiaste medewerkers.”

ANWB in de maatschappij

Ze vervolgt: “Een ANWB die ertoe doet in de maatschappij en in het individuele leven van alle Nederlanders. Een organisatie waar je trots op bent en waar je graag voor werkt. En dat vanuit onze missie: iedereen zorgeloos en met plezier onderweg.” Haar voorganger, Frits van Bruggen, is sinds 2014 algemeen directeur, maar liet begin dit jaar weten de functie per 1 april neer te leggen.

“Marga heeft haar sporen binnen de organisatie verdiend en kent de ANWB door en door”, licht Dorine Burmanje de keuze voor de nieuwe CEO toe. Burmanje is voorzitter van de raad van commissarissen en raad van toezicht. “Op innovatieve en inspirerende wijze heeft zij al veel mooie resultaten behaald en grote changeprogramma‚Äôs succesvol afgerond. Bovendien heeft zij als directeur Merk & Leden de maatschappelijke kant van de ANWB op de kaart gezet en als geen ander ervaren wat het betekent om oog en oor te hebben voor bijna 5 miljoen leden.”

Lees ook:

ANWB-directeur Frits van Bruggen vertrekt

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.