Mobiliteitsalliantie BEELD Mobiliteitsalliantie

Steven van Eijck aan de slag als voorzitter Mobiliteitsalliantie

Mobiliteitsalliantie BEELD Mobiliteitsalliantie

Steven van Eijck van de RAI Vereniging volgt Frits van Bruggen op als voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Nu Van Bruggen vertrekt bij de ANWB, noemt de alliantie het ‘een logische stap’ dat de RAI-voorzitter in die functie stapt. Van Wijck is medeoprichter van dit samenwerkingsverband. Zijn rol als vicepresident zal worden ingevuld door president-directeur Marjan Rintel van NS.

De Mobiliteitsalliantie is een samenwerkingsverband tussen 26 organisaties in de mobiliteitssector. De OV- en wegensector hebben hierin de handen ineengeslagen, om er samen voor te zorgen dat Nederland bereikbaar blijft én om een signaal af te geven richting het kabinet. Het doel is om de transitie naar een slim, flexibel, duurzaam en veilig mobiliteitssysteem te bevorderen. Al enkele jaren pleit deze organisatie voor 3 miljard euro per extra voor mobiliteit.

“We staan voor grote opgaven”

Als vicevoorzitter heeft Van Eijck al een een belangrijke rol gespeeld bij het positioneren van de Mobiliteitsalliantie als dé gesprekspartner over de inrichting van het mobiliteitssysteem en het verankeren van mobiliteit in landelijke en regionale plannen. Voor de toekomst wil hij dit doorzetten. “We staan als samenleving voor grote opgaven. Een optimale mobiliteit draagt bij aan de oplossing van vraagstukken op het gebied van wonen, van verduurzaming, van economische groei en bovenal, mobiliteit draagt bij aan een gezonde samenleving.”

“Dat vraagt om scherpe keuzes om ervoor te zorgen dat mobiliteit een prominente plek krijgt in het regeerakkoord inclusief bijbehorende financiering. Wij hebben recent alvast een aanzet gedaan voor de mobiliteitspassage voor het regeerakkoord dat pan klaar kan worden overgenomen.”

Ook Marjan Rintel kijkt ernaar uit om zich in te zetten voor de mobiliteit: “Nu is de tijd om met lef en ambitie te investeren. We moeten groot denken, want er komt – vroeg of laat – een tijd na corona en dan is optimale mobiliteit harder nodig dan ooit. Als vicevoorzitter van de Alliantie zet ik me ervoor in dat onze mobiliteit zo slim, flexibel en zo duurzaam mogelijk is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.