Henk Swarttouw gekozen tot president van Europese fietsorganisatie

Swapfiets gaat uitbreiden. Foto: Swapfiets

De European Cyclists’ Federation (ECF) wordt de komende drie jaar geleid door de Nederlandse Henk Swarttouw. De voormalige ambassadeur mag samen met nog vier nieuwe leden plaatsnemen in de Raad van Bestuur van de Europese belangengroep. Hij zit al sinds 2019 in de Raad en werd in de lente van 2020 de eerste vice-president van de ECF.

“Ik ben er trots op dat ik de komende drie jaar de werelds meest invloedrijke fietsersbelangenorganisatie mag leiden en dat ik met leden en partners mag samenwerken om ervoor te zorgen dat er meer en betere gefietst wordt”, vertelde Swarttouw na zijn benoeming. “De pandemie en de klimaatcrisis hebben aangetoond dat dit hét moment is waarop de fiets een stimulans kan geven aan leefbare steden, meer duurzame mobiliteit en een gezonde leefstijl.”

Toewijding aan fietsen

Swarttouw volgt Christophe Najdovski op, die deze rol bij de ECF vanaf 2018 vervulde. Najdovski is positief over zijn opvolger. “Henk is sinds zijn aantreden een sterk, standvastig en zeer dynamisch lid van de Raad van Bestuur van ECF. Zijn diplomatie, zijn toewijding aan fietsen en zijn bereidheid om zich uit te spreken en deel te nemen aan debatten over actieve mobiliteit en duurzaamheid, maken hem een uitstekende keuze voor de rol van president.”

Swarttouw zal worden bijgestaan door nieuwe leden Francesco Baroncini, Sidsel Birk Hjuler, Judit Tóth en Graham Watson. Lars Strömgren en Camille Thomé waren al betrokken bij het bestuur en blijven dat de komende tijd. Samen doen zij hun best om de belangen van fietsers te behartigen en onder de aandacht te brengen bij de Europese Unie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.