Wim Hoogendoorn, MRDH (bron: MRDH)

Algemeen directeur MRDH vertrekt naar ministerie van Defensie

Wim Hoogendoorn, MRDH (bron: MRDH)

Wim Hoogendoorn maakt op 1 augustus de overstap van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag naar het ministerie van Defensie. Hij wordt daar hoofddirecteur Personeel. Bij de MRDH is hij algemeen directeur en secretaris. Die taken zullen worden opgevangen door de rest van het management team tot een opvolger is gevonden. Christel Mourik vervult de rol van plaatsvervangend en waarnemend secretaris en algemeen directeur. 

“In de periode dat Wim leiding gaf aan de MRDH heeft hij zowel de verbinding tussen de 23 betrokken gemeenten en de MRDH versterkt, als die met alle partners in Zuid-Holland”, aldus burgemeester Marja van Bijsterveldt, portefeuillehouder HRM. “Dat laatste was van groot belang voor de totstandkoming van een breed gedragen Groeiagenda in deze regio.”

Werken aan welvaart en welzijn

Wim Hoogendoorn: “Ik kijk terug op een prachtige periode bij de MRDH. Ik ben dankbaar voor de steun die ik zowel in de ambtelijke en bestuurlijke organisatie altijd gevoeld heb. En ik heb de goede samenwerking met de partners in de regio enorm gewaardeerd. Het is prachtig om met elkaar te werken aan welvaart en welzijn van de mensen in de metropoolregio. Ik was ook helemaal niet bezig met een vertrek bij de MRDH, maar de lokroep van Defensie – mijn eerste werkgever en daarmee een soort van eerste liefde – was toch te sterk.“

Hoogendoorn was eerder in zijn carrière officier bij de Koninklijke Landmacht. Hij vervulde daarna diverse directiefuncties bij de gemeente Rotterdam en was directiesecretaris en hoofd Bestuursbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Den Haag, voordat hij bij de MRDH aan de slag ging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.