Christel Mourik, MRDH (bron: MRDH)

Christel Mourik nieuwe directeur MRDH

Christel Mourik, MRDH (bron: MRDH)

Christel Mourik wordt per 1 september secretaris-algemeen directeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Mourik is hier al enkele jaren werkzaam, maar dan als manager OV. “Met Christel Mourik heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gekozen voor een energiek en inspirerend persoon”, aldus Marja van Bijsterveldt, portefeuillehouder HRM bij de MRDH.

Mourik volgt Wim Hoogendoorn op, die per 1 augustus hoofddirecteur Personeelszaken op het ministerie van Defensie wordt. “Met haar als nieuwe secretaris-algemeen directeur zetten we de ingezette koers van de MRDH voort. Bovendien zijn wij blij dat we iemand konden kiezen uit onze eigen gelederen”, aldus Van Bijsterveldt.

Jarenlange ervaring

Het dagelijks bestuur is enthousiast, mede omdat Mourik de afgelopen jaren zich bewezen heeft in haar eerdere functie. “Mourik heeft als manager OV het voortouw genomen in tal van complexe dossiers op het gebied van openbaar vervoer. Zij heeft hierbij laten zien verschillende belangen te kunnen verenigen en mensen te kunnen binden. Haar jarenlange ervaring in onze regio is van grote waarde.”

De nieuwe algemeen directeur laat in een reactie ook verheugd te zijn. “Het is een voorrecht leiding te mogen geven aan de MRDH. De afgelopen jaren is de verbinding met en tussen de 23 gemeenten van de metropoolregio versterkt. Vanuit het motto ‘samenwerken maakt sterker’ hebben we belangrijke stappen gezet voor onze regio. We stelden een Groeiagenda Zuid-Holland vast voor het vernieuwen van de economie en met een transitieprogramma hielpen we het OV door de coronacrisis. Ik zie ernaar uit om met alle bestuurders en collega’s binnen de MRDH, de 23 gemeenten, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere overheden door te bouwen aan onze regio.”

Lees ook:

Algemeen directeur MRDH vertrekt naar ministerie van Defensie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.