Reiziger, smartphone, app, MaaS

GoAbout overgenomen door MoveYou

Connected man in the street texting on app cell phone. Connection device. Texting, sms, chat, mail

Deelmobiliteitsaanbieder GoAbout komt onder de vleugels van mobiliteitsplatform MoveYou. Die overname is voor beide partijen voordelig, vinden ze. Voor MoveYou wordt het nog gemakkelijker om snel op te schalen, terwijl de gebruikers van GoAbout meer keuzes krijgen. “We hebben in GoAbout een partner gevonden die mooi past in onze visie en activiteiten”, aldus Hidde van der Maas van MoveYou.

De overname zal nog voor het einde van het jaar volledig worden afgerond. “Meer mobiliteitsdiensten en meer mogelijkheden om meer gebruikers te verleiden”, vat Van der Maas de voordelen samen. “We maken het makkelijk om snel en comfortabel over te stappen van de auto naar het openbaar vervoer en op de fiets – of andersom.”

Mobility as a Service

Beide partijen houden zich bezig met de realisatie van Mobility as a Service (MaaS). GoAbout is een pionier op het gebied van MaaS en biedt al jaren deelfietsen en deelauto’s aan in Nederland, alsmede een multimodale reisplanner. Jacco Lammers van GoAbout werd in 2020 nog genomineerd voor een MaaS Award tijdens het MaaS Congres.

MoveYou bouwt met haar MaaS-platform aan een ecosysteem van mobiliteit. Hier wil het alle diensten op dit gebied bij elkaar brengen. Nu is het al mogelijk om verschillende diensten te regelen via de app van MoveYou. Dan valt te denken aan het plannen en boeken van deelvoertuigen, een OV-rit regelen, het opladen van voertuigen of tanken. Het product van MoveYou biedt ook bijvoorbeeld de mogelijkheid om een tankpas uit te breiden naar een mobiliteitskaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.