Utrecht, Vianen BEELD IenW, Tineke Dijkstra Fotografie

Hans Bottelier nieuwe algemeen directeur van PTV Benelux

Algemeen directeur Dyon van Gaans van PTV Benelux heeft op 1 januari het stokje overgedragen aan Hans Bottelier. “Dyon van Gaans laat een mooi bedrijf achter, dat nu zijn beste jaar ooit beleeft. Met de nieuwe directieleden gaan we vol vertrouwen de toekomst in”, aldus Bottelier. Onder de nieuwe directeur wordt de koers voortgezet die onder Van Gaans is ingezet.

De nieuwe algemeen directeur is zeker geen nieuwkomer in het bedrijf. In de afgelopen drie decennia heeft hij verschillende functies vervuld binnen PTV Benelux. Hij begon als consultant met het implementeren van planningssoftware en heeft leiding gegeven aan de afdeling implementaties en projecten. Later vervulde Bottelier de functie commercieel manager, tot hij in 2001 toetrad tot de directie. Hij was eerst adjunct-directeur en later directeur.

Logische vervanger

Door die ervaring heeft de afscheid nemende directeur vertrouwen in zijn opvolger. “Hans Bottelier is dertig jaar geleden gestart als de derde werknemer in de Benelux. Vanaf een zolderkamer in Utrecht hebben we samen rit- en routeplanning in de Benelux op de kaart gezet”, aldus Van Gaans. “Inmiddels zijn we niet alleen goede collega’s, maar ook goede vrienden geworden. In feite hebben we afgelopen vijftien jaar al samen leiding gegeven aan het bedrijf en was hij mijn logische plaatsvervanger. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat PTV Group hem heeft benoemd tot nieuwe de nieuwe algemeen directeur van PTV Benelux.”

De positie van Van Gaans in de directie zal worden overgenomen door Vincent Beaufort en Robin Huizenga. Vincent Beaufort wordt als Director Transportation verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van rit- en routeplanning, terwijl Robin Huizenga als Director Mobility het aanspreekpunt op het gebied van Mobility Software wordt. De directie wordt verder gevormd door Ludo Hendrix als Directeur PTV België en John Walraven als Financial Controller.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een gratis proefabonnement van een maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.