Gaiyo een App voor alles 001

1,5 miljoen om mobiliteitsapp Gaiyo te laten groeien

Gaiyo een App voor alles 001

Innovactory heeft 1,5 miljoen euro opgehaald om te gebruiken voor productontwikkeling, het aansluiten van meer aanbieders en het vergroten van het aantal gebruikers van de app Gaiyo. Dit bedrag is het resultaat van een financieringsronde. Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland is de belangrijkste investeerder.

De app Gaiyo werd in het najaar van 2020 geïntroduceerd en er is inmiddels een groot aantal mobiliteitsaanbieders aangesloten. Met de app wil Innovactory, het bedrijf achter de app, gebruikers toegang geven tot alle vormen van deelvervoer, het OV en taxi’s. Plannen, boeken en betalen – niet alleen voor tickets, maar ook bijvoorbeeld voor betalen – wordt in de app geregeld.

Kennis en netwerk inzetten

“Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de dienstverlening in Nederland en het buitenland uit te breiden”, licht algemeen directeur Lucien Groenhuijzen van Innovactory toe. “Het doel is meer mensen toegang te geven tot duurzame mobiliteitsdiensten. ‘We zijn blij met Horizon als investeerder, omdat ze hun kennis en netwerk inzetten en meehelpen zoeken naar échte oplossingen, zonder daarmee op de stoel van de ondernemer te gaan zitten.”

Horizon Flevoland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. De maatschappij heeft besloten om te investeren in Innovactory vanwege de aansprekende visie op mobiliteit en het sterke team. “We weten allemaal dat verstandiger en slimmer omgaan met mobiliteit noodzakelijk is. om heel veel redenen. Door alle vormen van vervoer heel simpel toegankelijk te maken, helpt Innovactory de reiziger slim, snel en duurzaam te reizen”, aldus Eric Bos Waaldijk, senior investment manager van Horizon Flevoland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.