Melanie van der Horst, Marja Ruigrok en Gerard Slegers nieuw dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam

Nieuw dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam: ‘Hele OV-keten CO2-neutraal’

Melanie van der Horst, Marja Ruigrok en Gerard Slegers nieuw dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam

Melanie van der Horst (wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Amsterdam), Marja Ruigrok (wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Haarlemmermeer) en Gerard Slegers (wethouder bereikbaarheid van de gemeente Zaanstad) vormen het nieuwe dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam. Dat besloot de regioraad dinsdagavond.

De kersverse voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam, Melanie van der Horst neemt deze taak over van Egbert de Vries. Ruigrok en Slegers waren afgelopen bestuursperiode al onderdeel van het dagelijks bestuur.

“We gaan ons de komende 4 jaar inzetten voor de ambitie om de beste bereikbare stedelijke regio van Nederland te zijn. Een bereikbare én economisch sterke regio waarin het voor iedereen veilig en prettig reizen en verblijven is. Dankzij de samenwerking met de 14 gemeenten vormen we een krachtige regio”, zegt Melanie van der Horst.

Een sluitend OV-systeem is niet alleen van belang om veilig en prettig te kunnen reizen met het OV, het is ook nodig om de woningbouwopgave in de regio te realiseren. Marja Ruigrok: “Één van de grootste maatschappelijke opgaven: de woningbouw, is onlosmakelijk verbonden aan het bereikbaar maken van die nieuwe woningen. Voor die bereikbaarheid wil ik me vol vuur inzetten”.

CO2-neutraal

“Het is onze ambitie om de hele OV-keten voor 2025 CO2-neutraal te krijgen”, zegt Gerard Slegers. “Vanaf volgend jaar december gaan in de concessie Zaanstreek-Waterland daarom ook alleen elektrische bussen rijden. Aanvullend op de verduurzaming van de bussenvloot zetten we in op de doorontwikkeling van OV-knooppunten die onder andere faciliteren in deelmobiliteit en met de transitiestappen die GVB zet op weg naar een CO2-neutrale bussenvloot, zijn we als Vervoerregio straks weer koploper zero emissie in Nederland”.

Bij aanvang van een nieuwe bestuursperiode wijst de regioraad een nieuw dagelijks bestuur aan. Daarvan is één lid afkomstig uit het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Amsterdam, één van de gemeente Zaanstreek-Waterland en één van de gemeente Amstelland-Meerlanden. Daarnaast wijst de regioraad een nieuwe voorzitter van de Vervoerregio aan. Deze is ook voorzitter van de regioraad en het dagelijks bestuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van vliet

Bron: OVPro.nl

1 reactie op “Nieuw dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam: ‘Hele OV-keten CO2-neutraal’”

Pat Rick|07.07.22|13:39

Eens. En het beste kan dit gerealiseerd worden door metro aan te leggen als backbone van de Vervoerregio A’dam: hoge frequenties en hoge snelheid, waardoor de bereikbaarheid wordt vergroot en de files afnemen. Dus snel de N/Z-lijn doortrekken naar Hoofddorp, en een lijn via Havenstad naar Zaanstad. Ook de IJmeerlijn mag worden gebouwd, want de grootste voorstad van A’dam moet geen metroverbinding heeft. Kijk naar andere steden zoals Vancouver, Stockholm met vergelijkbaar inwonertal als regio

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.