P+R De Uithof in gebruik

PRUithofOp 1 oktober wordt de nieuwe P+R De Uithof in gebruik genomen. De parkeergarage telt 9 verdiepingen met in totaal 2000 plaatsen.

De toegang voor auto’s wordt gemaakt vanaf de Universiteitsweg, in het verlengde van de zuidelijke afrit van de autosnelweg A28. Op deze hoogte rijden de auto’s op de eerste verdieping het gebouw in.

Het parkeergedeelte start dan ook op de eerste verdieping. Vanaf hier zijn het, in één gebouw, eigenlijk 2 garages die onderling niet verbonden zijn.

simulatie
Simulatie verkeer avondspits (download 20 mB).

Van de 2000 plaatsen zijn er 750 gereserveerd voor de Universiteit Utrecht, 600 voor personeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en 150 voor de Hogeschool Utrecht. De resterende 500 plaatsen zijn bedoeld als P+R voorziening. Parkeren kost daar €4,50 per dag.

De begane grond is gereserveerd voor het overige vervoer. (Hoogwaardig) Openbaar Vervoer in de vorm van bussen en later trams zorgt voor een snelle aansluiting met het centrum.

Er is een fietsenstalling voorzien en ruim voldoende ruimte voor voetgangers die vanuit het Utrecht Science Park aansluiting zoeken met het openbaar vervoer, of op weg zijn van of naar hun gestalde auto.

Opvallend: aan de zuidgevel van het parkeergebouw is een klimwand gebouwd voor een Utrechtse klimvereniging.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.