Inhaalverboden vrachtwagens aangepast

vrachtautoVanwege toenemend vrachtverkeer en uitbreiding van het wegennet past Rijkswaterstaat het beleid voor het instellen van inhaalverboden voor vrachtwagens aan.

Op dit moment geldt ongeveer op de helft van het aantal snelwegen met twee rijstroken een inhaalverbod voor vrachtwagens. Op een aantal trajecten waar vrachtwagens nu mogen inhalen, wordt vanwege sterk toegenomen drukte een inhaalverbod ingevoerd. Maar op wegen met veel vrachtverkeer waar het inhaalverbod tot colonnevorming leidt en ander verkeer moeilijk kan in- en uitvoegen, wordt het inhaalverbod opgeheven.
Waar het vrachtverkeer ook buiten de spitsperioden is toegenomen wordt het inhaalverbod uitgebreid van de spitsperiode naar de hele dag. Op trajecten langer dan 30 kilometer wordt het inhaalverbod voor vrachtverkeer vijf kilometer onderbroken. Vrachtwagens kunnen dan inhalen, dat voorkomt colonnevorming.

De afgelopen jaren zijn veel snelwegen verbreed tot drie of meer rijstroken. Op deze wegen, circa 300 km, geldt in de nieuwe situatie géén inhaalverbod meer voor vrachtwagens.

De veranderingen worden tussen 15 september en 15 december 2014 doorgevoerd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.