Tilburg beproeft flexdrempel

drempelIn Tilburg is onlangs de eerste flexdrempel in gebruik genomen. Deze speciale drempel met een flexibele ondergrond zakt bij zwaar verkeer, zoals vrachtauto’s en bussen, naar beneden.
Zwaar verkeer heeft zo geen overlast van de drempel meer . De drempel remt personenauto’s wel af. Dat is beter voor de gezondheid van de buschauffeurs en geeft minder overlast voor de busreizigers, zonder dat de veiligheid van omwonenden en andere weggebruikers in gevaar komt, aldus de gemeente.
Reizigers en chauffeurs van buslijn 6 hebben door de flexibele ondergrond minder overlast van de drempel. Ook veroorzaakt het zware verkeer door de flexdrempel minder trillingen. Het aanleggen van de flexdrempel is één van de busvriendelijke maatregelen, die in overleg met vervoersbedrijf Veolia en de buschauffeurs de afgelopen maanden is uitgevoerd. Deze busvriendelijke maatregelen moeten het comfort op de busroutes verbeteren. Op 13 locaties in Tilburg zijn ondertussen verkeersituaties aangepast.
De flexdrempel is nu nog een proef. Als de drempel goed blijkt te werken, kunnen ook andere busroutes worden aangepast. De kosten van de aanleg van de drempel zijn €23.500,-. De gemeente zal de drempel over ongeveer een jaar evalueren. De snelheid van het verkeer ten opzichte van de oude situatie wordt bekeken en de technische staat.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tilburg beproeft flexdrempel - VerkeersNet