6,9 procent minder personenauto’s verkocht in 2014

showroomDe verkoop van nieuwe personenauto’s in 2014 is geëindigd op een totaal van 387.835 stuks, dat is een daling van 6,9 procent ten opzichte van 2013 toen er 416.674 nieuwe auto’s werden geregistreerd in Nederland.

Een en ander blijkt uit de definitieve cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

Voor de Nederlandse autobranche is 2014 een moeizaam jaar geweest, waarin niet geprofiteerd kon worden van het licht toenemende consumentenvertrouwen. Particulieren deden vooral grote investeringen voor het aflossen van hypotheken of het financieren van verbouwingen, maar niet voor het aanschaffen van een nieuwe auto, aldus de organisaties. Desondanks is het totale wagenpark in Nederland gegroeid naar recordhoogte met bijna 8,2 miljoen personenauto’s. Voor 2015 verwachten BOVAG en RAI Vereniging een lichte groei ten opzichte van afgelopen jaar, tot 400.000 nieuwe auto’s. Vooral in de laatste maanden van het jaar houdt de branche rekening met een toeloop vanuit de zakelijke markt, met het oog op de grote wijzigingen voor de fiscale bijtelling vanaf 1 januari 2016.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.