Sluipverkeer weren met een hek

sluipverkeerIn het Belgische Sint-Pieters-Leeuw test de gemeente een dynamische sluis. Bestemmingsverkeer kan met de gsm de poort openen.

Het schuifhek vervangt een poller een eind verderop. Die was weliswaar doeltreffend maar zat landbouwers en andere beroepsmatige weggebruikers behoorlijk in de weg. Voorafgaand werden al diverse maatregelen genomen die het probleem van de ene zone naar de andere verschoven. Met het schuifhek blijft het gebied volledig bereikbaar is, maar kan niet langer doorkruist worden. Fietsers kunnen er gewoon langs.
De dynamische sluis wordt geopend door via de gsm een nummer te bellen. De poort opent zich dan en sluit na doorrijden automatisch.

Land- en tuinbouwers en hulpdiensten hoeven niet langer om te rijden, terwijl het sluipverkeer, meer dan 700 auto’s per dag, zes dagen per week van 7u tot 18u geweerd wordt. Met camera’s wordt de toegang gecontroleerd.
In geval van nood kunnen bestuurders van hulpdiensten contact opnemen met het Communicatiecentrum van de hulpdiensten in Leuven, vanwaar de poort ook kan geopend worden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.