214 auto’s per vierkante kilometer

Op 1 januari 2007 stonden er in Nederland 7,2 miljoen personenauto’s geregistreerd. Dit waren er gemiddeld 214 per vierkante kilometer. Vooral in buurten met goedkope woningen staan veel auto’s per vierkante kilometer geregistreerd. Sinds kort is de website CBSinuwBuurt uitgebreid met cijfers over motorvoertuigen in 2007.
In buurten met een gemiddelde woningwaarde onder 2 ton was het aantal auto’s per vierkante kilometer gemiddeld 960. Dit is beduidend hoger dan in buurten met duurdere woningen. In buurten met een woningwaarde boven 300 duizend euro bedroeg de autodichtheid gemiddeld 75. Dit grote verschil komt doordat in goedkopere buurten mensen dichter bij elkaar wonen.

Veel auto’s per vierkante kilometer betekent niet per se dat er veel auto’s per huishouden zijn. In tegenstelling tot de autodichtheid was het aantal personenauto’s per huishouden in buurten met goedkope woningen gemiddeld het laagst. Bijna 70 procent van alle buurten met een woningwaarde onder 2 ton telde minder dan 1 auto per huishouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.